2012 09
20
--

Rajzfilmsorozat készül Lutherről

2012. szeptember 18-án megkezdődtek a Luther-rajzfilm pilot-epizódjának (a bemutató filmnek) a készítési munkálatai, amelyet az alkotók számos helyen bemutatva, promotálva kívánnak a lehetséges szponzorok, illetve a nyilvánosság elé tárni. A 12 perces epizód a sorban a harmadik rész, Isten tenyerén címmel, és a már felnőtt, tudós Luther és Staupitz áll a középpontjában.

lutherfilm.jpg

Fabiny Tamás püspök az alkotókkal

A szinkronmunkálatokra Budapesten, a Saint Audio Stúdióban került sor, Richly Zsolt – aki megálmodta és megrajzolta a rajzfilmet – vezetésével. A munkálatok megkezdése előtt dr. Fabiny Tamás rövid áhítattal, igei bevezetéssel, az animáció szó bibliai előfordulásait sorolva adott igei útravalót az alkotóknak, megáldotta munkájukat, és az egyház részéről biztosította őket a további támogatásról, és sikeres, eredményes munkát kívánt minden résztvevő alkotónak.

A dialógusokat Tomasevics Zorka magyar szinkronrendező, egyetemi tanár, több mint 2000 film gyártásvezetője, aszisztense, rendezője, szövegírója rendezi. Utasításait a vezérlőben hallgatva betekintést nyerhettünk, hogy milyen komoly, precíz, aprólékos munka egy ilyen hangfelvétel, minden szónak, hangsúlynak, levegővételnek, leállásnak a helyén kell lennie. Ottjártunkkor éppen Kisfalusi Lehel színművész és Bodrogi Attila színész (mindketten szinkronszínészek is) alakításait rögzítette a stáb.

A pilot-epizód elkészítésére egy teljes év áll rendelkezésre, így reményeink szerint jövő szeptemberben már láthatjuk is a kész alkotást.

Forrás és további részletek: evangelikus.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://egyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr814789471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.) | Partnerünk: Erdélyi Károly - honlapkészítés és keresőoptimalizálás