2012 09
07
--

Vandál támadás a szentföldi Latroun-monostor ellen

Felgyújtottak az ajtót és héber nyelvű, istenkáromló feliratokat fújtak a Jeruzsálem közelében található Latroun-monostor falára szeptember 4-én, írja a CNA. 

A szerzetesek arra ébredtek kora reggel, hogy ég az ajtó, és hogy az van a kolostor falára írva: „Jézus egy majom”, valamint: „Ramat Migron” – ami az illegális palesztínai zsidó telepekre való utalás.

latroun.jpg

Az izraeli hatóságok vizsgálják a palesztin területen, Jeruzsálemtől 15 kilométerre található monostorral történteket. Állításuk szerint lehetséges, hogy a vandál tettet szélsőséges telepesek követték el válaszul arra, hogy az izraeli hatóságok kiszorítottak háromszáz telepest Ramat Migronból. Ez a telep ugyanis a telepekről való izraeli visszavonulást ellenző, keményvonalas telepesek szimbóluma lett.

A rongálást elítélte mint a jeruzsálemi Latin Patriarchátus, mind a Palesztin Felszabadítási Szervezet, valamint Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Ehud Barak izraeli védelmi miniszter.

Forrás: Magyar Kurír

Írta: erdelyik | Tags: Címkék: zsidó palesztin kolostor vandalizmus Latroun
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://egyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr144760522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.) | Partnerünk: Erdélyi Károly - honlapkészítés és keresőoptimalizálás