2012 08
28
--

Ima és tüntetés a kollégiumért

Ökumenikus imádságot tartanak szeptember elsején a szegedi dómban. Magyarországi evangélikusok, katolikusok és reformátusok csatlakoznak ezzel a sepsiszentgyörgyi Református Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása elleni tiltakozáshoz.

szekelymikokollegium_2.jpg

Bölcskei Gusztáv református, Fabiny Tamás evangélikus és Kiss-Rigó László katolikus püspök is részt vesz majd azon az ökumenikus istentiszteleten, melyet a sepsiszentgyörgyi tüntetés napjára szerveztek. Szeptember elsején délután négy órára a szegedi dómba várják azokat, akik imádságukkal akarnak csatlakozni az erdélyi városban tiltakozókhoz. Az összehívott tüntetés oka egy 2012. júniusi bírósági döntés.   

A második világháború után államosított intézmény épületegyüttesét 2002-ben kapták vissza a reformátusok, de a visszaszolgáltatással nem mindenki volt elégedett. Hosszú pereskedés után idén a bíróság visszavette a kollégiumot az egyháztól állami tulajdonba, s az egykor eljáró bizottság két magyar tagját letöltendő, a harmadik, román tagot felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Forrás: reformatus.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://egyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr784737258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.) | Partnerünk: Erdélyi Károly - honlapkészítés és keresőoptimalizálás