2010 06
16
--

Papok is zsákoltak a gátakon

Nyolc fős, evangélikus és református lelkészekből, teológusokból és egyházi munkatársakból álló társaság kerekedett fel és érkezett június 7-én az árvíztől leginkább veszélyeztetett borsodi falvakba. Nem a szentségek kiszolgáltatása volt a feladatuk - két kezük erejét kínálták fel a bajbajutott lakosságnak.

A bajban még azok is várakozón fordulnak az egyházak felé, akik egyébként azt várják a "csuhásoktól", hogy húzzák meg magukat a templomok hűvös sekrestyéiben. Akik most ott voltak az ártól sújtott vidéken, láthatták a papokat homokot lapátolni, ivóvizet osztani, pincékből vizet szivattyúzni. Sághy Balázs, Győri Tamás, Óvári Péter, Süller Zsolt evangélikus lelkészek, valamint Bacskai Bálint református lelkész, Gödöcz Miklós hatodéves református teológus, Herkely János, EKE titkár, és Győri Márton minden nap más helyszínen segítettek.

Árvízi papok (a kép forrása: evangelikus.hu)

A segítséget magánakcióban, a Református Szeretetszolgálathoz csatlakozva ajánlották fel. Ők saját kezdeményezésből, az egyházi segélyszervezetek hivatalból, az első riadt vészjelzésre indultak segíteni. A Református Szeretetszolgálat egyébként hét szivattyúval segítette-segíti az árvizi védekezést, a kármentesítést és a helyreállítást, de részt vesznek a fertőtlenítésben is. Ezekben a napokban pedig Balatonszemesen olyan gyerekeket is nyaraltatnak, akiknek otthonaiban súlyos károkat okozott a természeti katasztrófa.

A katolikus egyház honlapján több híradás is olvasható az egyházmegyei Karitászok segítségnyújtásáról. Valamennyi egyházmegyéből indultak segélyek a veszélyeztetett területekre és azóta is folyik a gyűjtés a károsultak javára.

Református Szeretetszolgálat, Karitász, Ökumenikus Segélyszervezet. Lelkészek, teológusok, egyházi munkatársak. Anyagi és kétkezi segítség, semmi rendkívüli.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr962086969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.) | Partnerünk: Erdélyi Károly - honlapkészítés és keresőoptimalizálás