2012 09
20
--

Válságba jutott embernek közvetítjük az Egyház tanítását

birolaszlo.jpgHogyan tehetjük családbaráttá a környezetet; megtaláljuk-e a helyes utat a hamis tolerancia és a rigorozitás között a házasság felbonthatatlanságáról beszélve – fogalmazta meg Bíró László püspök az idei őszi családpasztorációs papi találkozó főbb kérdéseit. A Leányfalun tartandó találkozóra még lehet jelentkezni.

Szeptember 24. és 26. között lesz a családpasztorációs papi találkozó Leányfalun a Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban.

A találkozó egyik kiemelt kérdésköre a magyar társadalom családbaráttá formálása. A magyar jogalkotásban az utóbbi években több olyan kezdeményezésnek vagyunk tanúi, melyek célja a társadalom családbaráttá válása. Bíró püspök szerint örülhetünk annak az értékszemléletnek, amit a magyar jogalkotás ebben a kérdésben követ.

A családpasztoráció egyik nagyon fontos kihívása foglalkozni a házasság területén kialakult mai viszonyokkal. Válaszolni kell az egyházi törvényeknek nem megfelelő házasságok, az újraházasodás, a csonka családok problémájára. Az irgalmasság pasztorációja téma érinti ezeket a viszonyokat. Bíró László püspök rámutatott: a Vatikán is kiemelten kezeli az ezen kihívásokkal való foglalkozást. A családreferens püspök szerint a házasság felbonthatatlansága nem pusztán jogi probléma, hanem antropológiai és szentségi dimenzióban kezelendő. Fontos megtalálni azt a módot, hogy jól kommunikáljuk az Egyház tanítását a válságba jutott ember felé. Az irgalmasság vezessen minket; tudnunk kell, hogy az igazság a szeretettel együtt képes hatni – mondta Bíró püspök. Azt az utat keressük, ami az irgalmasság jegyében a hamis tolerancia, az engedékenység és a rigorozitás két szélsősége között halad.

A találkozó harmadik nagy témaköre előremutat, a hit évére való felkészülés.

Időpont: 2012. szeptember 24-26.

Helyszín: Szent Gellért Lelkigyakorlatos Ház, 2016 Leányfalu, Móricz Zsigmond u. 141.

 

Forrás: Magyar Kurír

A bejegyzés trackback címe:

https://egyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr434789759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.) | Partnerünk: Erdélyi Károly - honlapkészítés és keresőoptimalizálás