2012 09
13
--

Öko-igazságosság, növekedés és remény

Huszonkét országból – protestáns, ortodox és római katolikus egyházak képviselőiként – kilencvennyolcan érkeztek a hollandiai Mennorode Konferenciaközpotba, Elspeetbe, hogy 2012. augusztus 29. és szeptember 2. között megtartsák az Európai Keresztyén Környezetvédelmi Hálózat 9. Közgyűlését. A közgyűlés témája az öko-igazságosság, növekedés és remény volt.

Az Európai Keresztény Környezetvédelmi Hálózat(ECEN) célja a teremtésvédelem előmozdítása. Egyik fő törekvése, hogy a természettel és a környezettel való kapcsolatról beszéljen a keresztény teológia és a keresztény életvitel perspektívájából.

 teremtesunnep.jpg

Ennek égisze alatt a közgyűlésen résztvevő küldöttek szeptember 2-án közös, ökumenikus teremtésünnepi istentiszteleten vettek részt. Az apeldoorni De Drie Ranken holland református gyülekezetben a konferencia résztvevői szimbolikusan átadtak egy kancsó különleges vizet, amelyet abból a vízből öntöttek össze, amit mindenki hazájából vitt. A Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Teremtésvédelmi csoportjának vezetője Kodácsy-Simon Eszter és a Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti programvezetője Kodácsy Tamás egy pohár magyar gyógyvizet öntöttek a többi európai vízhez.

További részletek a reformatus.hu-n

A bejegyzés trackback címe:

https://egyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr84774054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.) | Partnerünk: Erdélyi Károly - honlapkészítés és keresőoptimalizálás